Restaurant Poseidon

Geschiedenis

histoire02

Alles begon op  28 oktober 1978 toen Athanasios Petropoulos en Dimitra Papadopoulos hun restaurant openden in Schaarbeek, op de hoek van de Leuvensesteenweg en de Victor Hugostraat. Het echtpaar dat daarvoor een café uitbaatte aan de Antwerpse steenweg, de 5F, maakt deel uit van de gemeenschap die in België neerstreek om aan de slag te gaan in de mijnen van Limburg. Athanasios van zijn kant kwam naar België om een moto te kopen en is nooit meer weggeraakt…
Athanasios en Dimitra veroveren al snel het hart van een al even trouw als talrijk cliënteel, dankzij de kwaliteit van de gebruikte producten en hun sympathieke aanpak. In die tijd vonden veel Belgen het leuk om na een heerlijke vakantie in Griekenland na te kunnen genieten van een gulle en betaalbare keuken in een soms wat folkloristische context die doet dromen van gebroken borden en sirtaki. Poseidon werd dan ook een trefpunt voor alle Brusselaars, die daar een avondje kwamen genieten in een aangename sfeer.

histoire01

Maar niemand wordt er jonger op en na veertig jaar wou het echtpaar het wat rustiger aan doen. Het vroeg zich af wat er van het restaurant moest worden. Op dat moment besloot hun dochter de teugels in handen te nemen. Zij realiseerde zich dat de verwachtingen van de klanten inmiddels veranderd zijn en besloot dan ook de inrichting van het restaurant volledig te vernieuwen. Nu is Poseidon fier op zijn hedendaagse brasseriestijl. Wat de kaart betreft bleven de grote klassiekers die Poseidon zijn reputatie bezorgden op post, maar werd ook gekozen voor nieuwe gerechten. Daarvoor zorgt een jonge chef uit Athene, die ervaring opdeed in de beste Griekse restaurants. Zo biedt het culinaire repertorium van het huis nu ook Frans-Belgische specialiteiten die inspelen op de verwachtingen van klanten die minder trek hebben in exotische gerechten.

Kortom, Poseidon werd volledig vernieuwd maar blijft trouw aan zijn roots om resoluut zijn intrede te doen in de geschiedenis van de hedendaagse Brusselse gastronomie.

histoire03histoire05Les parents

Volg ons op Facebook